KOKEDAMA

Hvad er kokedama?

KO:KE:DA:MA er japansk og betyder “mos bold” (KOKE: MOS / DAMA: BOLD). Det er en no-pot gren indenfor bonsai-traditionen, hvor planten får vasket rødderne og pakkes ind i en kugle af jord og mos. Vores kugler bliver dog  pakket ind i kokos-fibre i stedet for mos, da kokosfibrene holder på vandet, så kuglen ikke drypper, når den hænges op i den indbyggede krog.  Jorden i kuglen er tilsat økologiske kaffeskaller som gødning, et restprodukt fra vores nabo, Aekvatorkaffe. Kaffeskaller afgiver langsomt næring til jorden, så planten har lidt at leve af i længere tid. Alle vores kokedama bliver håndlavet her i virksomheden og kan købes i vores webshop eller i Fabrikanterne, Nørregade 63 i Vejle.

Hvordan vandes sådan en tingest?

Med den rette pleje lever din Kokedama længe. De fleste sukkulenter kan nøjes med vand hver 2-3 uge, men nogle planter kan kræve lidt hyppigere vanding.

Vi har lavet en lille guide i vanding, men det er virkelig ret nemt.

Workshops

Kunne du tænke dig at lave dine egne kokedama? Der bliver løbende afholdt workshops, hvor du lærer alt, hvad der skal til for at fremstille og passe dine egne plantekugler.