OM VIRKEVÆRK

Grønne blomster i alle farver!

Virkeværk er etableret af Charlotte Virkelyst, der brænder for bæredygtighed, planter og blomster. Siden 2018 har hun arbejdet med planter og indemiljøer, men interessen rækker meget længere tilbage, for passionen for planter rækker helt tilbage til bardomshjemmets køkkenhave. Siden har det udviklet sig til en vision om, at alle har ret til et liv omgivet af planter og farver, også selvom der måske ikke er tid eller interesse for at passe en masse levende planter. Så tilbyder Virkeværk i stedet selvvandende installationer, kokedama kugler med hårdføre sukkulenter eller evighedsbuketter i form at håndlavede blomster i papir.

Der er en underliggende tanke under alle virksomhedens aktiviteter, om at alt skal være så bæredygtigt som muligt. Det betyder, at så meget som muligt skal være lokalt, FSC-mærket eller genbrug. Og så er det et opgør med brug-og-smid-væk tanken indenfor blomster og planter. I stedet for importerede væksthusblomster, der visner og smides væk, kan du nu pynte op til fest med lejede blomster, der kan bruges igen og igen. Eller du kan nyde synet af farverige blomster i papir året rundt.

Bæredygtighedstanken gælder også i produktionen hos medarbejderne. Det er vigtigt, at alle har det godt og får en chance for at bidrage og udvikle sig. Det kommer til udtryk i medarbejderstaben, der både indeholder personer i flexjob, skånejob og praktik. For ikke at glemme den flok af frivillige blomsterpiger m/k, førtidspensionister, pensionister og ledige, der nyder at give en hånd med i blomsterproduktionen.